Vragen over vaccinatie AstraZeneca

​​​​​​​Op advies van de Gezondheidsraad besloot de minister alleen 60-plussers te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. We volgen de informatie van o.a. het RIVM.

Gepubliceerd op 9 april, laatste update:14 april

Spierziekten Nederland krijgt veel vragen over het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. We volgen hierin het nieuws van o.a. de Rijksoverheid en het RIVM:

  • voor mensen onder de zestig heeft de minister op advies van de Gezondheidsraad een vaccinatiestop ingesteld. Welk vaccin dat van AstraZeneca zal vervangen, is nog niet bekend;
  • mensen boven de zestig kunnen nog wel met AstraZeneca worden gevaccineerd. Aangeraden wordt het eerste vaccin te nemen waarvoor je in aanmerking komt. Als je een vaccin weigert, vervalt naar alle waarschijnlijkheid je voorrangspositie. Het is niet bekend wanneer je opnieuw een uitnodiging voor vaccinatie zult ontvangen.

We volgen de informatie van de Rijksoverheid en het RIVM op de voet. Op hun websites staat ook meer informatie over de bijwerkingen. Twijfel je of je in jouw individuele medische situatie extra risico loopt op bijwerkingen? Je arts kan hierover contact opnemen met het RIVM. Spierziekten Nederland kan dit soort vragen niet beantwoorden.

Terug naar overzicht