Waarom werken we met Zoom?

Door: Erik van Uden

Voor onze digitale bijeenkomsten werken we met Zoom. Dat programma was niet altijd positief in het nieuws. Waarom kiezen we er dan toch voor?

Af en toe krijgen we vragen waarom Spierziekten Nederland gebruikmaakt van Zoom, het programma voor video-bijeenkomsten.

Er zijn tientallen programma’s waarmee je een videobijeenkomst kunt organiseren. De meeste zijn obscuur en worden weinig gebruikt, maar enkele zijn beproefd en befaamd. Facetime bijvoorbeeld, Whatsapp en Skype, Webex, Teams, Jitsi, Hangouts en de opvolger Meet.
We hebben ze allemaal onder de loep genomen, de voor- en nadelen op een rijtje gezet, de beveiliging beoordeeld en het gebruikersgemak. Uit dat onderzoek kwam Zoom als beste naar voren.

In het verleden was de beveiliging van Zoom onvoldoende op orde, maar het bedrijf heeft zijn leven aantoonbaar verbeterd, zeker vanaf versie 5.0. Het is één van de meest gebruiksvriendelijke programma’s, er zitten veel beveiligingen in en je hoeft als gebruiker geen account aan te maken. Het is daarmee een programma dat aan al onze eisen voldoet. Spierziekten Nederland maakt gebruik van betaalde versies en we voeren geen ledengegevens in in het programma. Zo zorgen we ervoor dat de privacy en de veiligheid van de gebruikers beschermd blijven.

Inmiddels hebben honderden leden deelgenomen aan de online bijeenkomsten. De reacties zijn vrijwel zonder uitzondering positief.

Terug naar overzicht