Webcast 'Ademhalingsondersteuning bij kinderen en jongeren'

Door: Marcel Timmen

Deze webcast wordt live uitgezonden op vrijdag 1 november om 16.00 uur en is gratis voor zowel leden als niet-leden. U kunt nu inschrijven.

Bij een aantal spierziekten kunnen de ademhalingsspieren langzamerhand minder goed gaan functioneren. De longen kunnen moeilijker zuurstof opnemen en koolzuur uitscheiden. De ademhalingsspieren moeten steeds meer een topprestatie leveren om hun taak te vervullen. Ze krijgen onvoldoende de gelegenheid om uit te rusten. Dat geeft op den duur ademhalingsproblemen. Tijdens deze webcast gaan we specifiek in op ademhalingsondersteuning bij kinderen en jongeren.
 
In deze webcast bespreken we allerlei praktische zaken als:

  • wat ademhalingsondersteuning is;
  • welke typen beademing er zijn;
  • wanneer je in aanmerking komt voor ademhalingsondersteuning;
  • hoe instelling op beademing door een Centrum voor Thuisbeademing verloopt;
  • wat beademing in de thuissituatie betekent voor kinderen, jongeren en ouders;
  • kun je met ademhalingsondersteuning naar school of op vakantie?
  • de mogelijkheden van ademtraining en gebruik van de hoestmachine.

Programma
16:00 uur - 16:30 uur
Presentatie over ademhalingsondersteuning door Laura Verwey, Verpleegkundig specialist bij de divisie Kinderen van het Centrum voor Thuisbeademing Utrecht en Marcel Timmen, directeur van Spierziekten Nederland.
 
16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 29 oktober 2019. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Terug naar overzicht