Webcasts voor ouders terugzien

Heb je de webcasts van 8 en 17 september gemist of wil je deze nog eens terugkijken? De webcasts zijn te zien in de Spieracademie. 

Webcast 'Niet loslaten, maar anders vasthouden'
In deze webcast gaat Margo Peeters, medewerker zorg Spierziekten Nederland, in gesprek met AnneLoes van Staa, Lector lector transities zorg van de Hogeschool Rotterdam, en met twee jongeren die hun ervaringen graag delen. AnneLoes bespreekt de verschillende fases in de ontwikkeling van kind tot volwassene en de bijbehorende opvoedopgaven voor ouders. Ook gaat zij in op het anders vasthouden op verschillende gebieden, zoals onderwijs, werk en wonen voor jongeren met een spierziekte. Deze webcast is geschikt voor zowel ouders als jongeren met een spierziekte. 

Naar de webcast 

Webcast 'Psychomotorische therapie' 
In deze webcast gaat Charlotte van Esch, medewerker kwaliteit van zorg Spierziekten Nederland, in gesprek met Anniek van Vilsteren – Bessembinders, psychomotorische therapeut bij de Vogellanden. Anniek legt in de webcast uit wat psychomotorisch therapie kan betekenen voor kinderen met een spierziekte. Ook geeft ze ouders oplossingsrichtingen voor spelen en bewegen. Deze webcast is speciaal voor ouders van jonge kinderen met een spierziekte. 

Naar de webcast 

 

Terug naar overzicht