Week van de toegankelijkheid

Door: Linda Kornegoor

​​​​​​​In de week van 4 t/m 8 oktober organiseert Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar is het thema 'Uit en Thuis'.

In de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid organiseren diverse organisaties verschillende activiteiten in het land en online om aandacht te vragen voor fysieke en digitale toegankelijkheid en om deze toegankelijkheid te verbeteren. Denk daarbij niet alleen aan toegankelijkheid van sportgelegenheden, restaurants, winkels of natuurgebieden, maar ook aan toegankelijkheid van websites, zodat ook online iedereen mee kan doen.

Activiteiten
Op verschillende plekken in het land kan je deelnemen aan activiteiten georganiseerd door gemeenten, stichtingen, theaters of ondernemers. De week wordt op maandag 4 oktober om 12:00 uur online geopend door Ieder(in). De livestream kan iedereen bijwonen. Verder kan je deelnemen aan een rolstoeltoegankelijke speurtocht (de Schnipseljagd) in Katwijk, workshops volgen over inclusief sporten in Leeuwarden en Waalwijk, of een DanceAble-dansles volgen in Den Haag. Ook online zijn er activiteiten. Zo kan je de finale van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente online bekijken, een videotour in gebarentaal volgen door Rotterdam, en zijn er informatiebijeenkomsten voor ondernemers over (digitale) toegankelijkheid.

Enkele activiteiten vinden plaats in het weekend voor of na de Week van de Toegankelijkheid. Op de site vind je het volledige programma en activiteiten bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht