Weet jij waar je zorggegevens staan?

Door: Jeanine Blaakmeer

Doe de check op pgo.nl. Daar lees je ook alles over de persoonlijke gezondheidsomgeving en hoe ver de ontwikkeling ervan is.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website waarin jij zelf gezondheidsgegevens kunt verzamelen. Bijvoorbeeld informatie over wat je eet, hoeveel je sport of hoe je slaapt. Straks kun je ook medische gegevens in je PGO zetten. Denk aan je bloedgroep, de vaccinaties die je hebt gehad en de medicijnen die je gebruikt. Op pgo.nl lees je alles over de laatste stand van zaken. Enkele PGO's kun je al gebruiken en bijvoorbeeld koppelen aan je sporthorloge.

Naar pgo.nl

Voor het merendeel zijn PGO's nog in ontwikkeling. Samen met het UMCU en CTB Utrecht zoekt Spierziekten Nederland uit hoe de PGO's nog beter kunnen aansluiten op de wensen en eisen van mensen met een spierziekte. Wat blijkt: zij vinden het vooral belangrijk dat een PGO helpt om gegevens uit te wisselen tussen verschillende ziekenhuizen of specialisten, zeker ook in het geval van spoed. Dat is op dit moment nog niet mogelijk. Samen met o.a. enkele leveranciers en ICT-deskundigen kijken we wat er aangepast kan worden.

Terug naar overzicht