Brochure mitochondriële spierziekten herzien

Door: Jeanine Blaakmeer

Van feiten over de oorzaak tot mogelijke verschijnselen, het stellen van de diagnose en de behandeling… U vindt het overzichtelijk bij elkaar in de volledig vernieuwde brochure.

Een mitochondriële spierziekte bij uzelf, uw kind of iemand anders in uw omgeving brengt veel onzekerheid met zich mee. De brochure ‘Mitochondriële spierziekten, Diagnose en behandeling’ kan u helpen antwoord te vinden op een deel van uw vragen. Onder meer de verschillende vormen mitochondriële spierziekten, de verschijnselen, het stellen van de diagnose, de erfelijkheid en de behandeling komen uitgebreid aan bod.

‘Mitochondriële spierziekten, Diagnose en behandeling’ is een herziene versie van de eerste uitgave uit 2008. Samen met medisch adviseurs uit het expertisecentrum en ervaringsdeskundigen uit de diagnosewerkgroep actualiseerde en verduidelijkte Spierziekten Nederland het afgelopen half jaar alle teksten. Waar nodig werd flink geschrapt, of juist informatie toegevoegd. Tot slot kreeg de brochure weer een frisse uitstraling, mede dankzij enkele nieuwe illustraties.

De brochure staat op de persoonlijke pagina van Spierziekten Nederland. Leden kunnen de brochure daar gratis downloaden. In de komende maanden krijgen zij daarnaast, gratis, een papieren exemplaar toegestuurd. Voor niet-leden is de brochure, tegen betaling, via de webwinkel beschikbaar.
 

Terug naar overzicht