Geanimeerd voorlichten

Door: Erik van Uden

In mei verschijnt het jaarverslag met als thema: Een kijkje achter de schermen. Nu alvast een sneak preview met kaderlid Patricia Blomkwist.

In het jaarverslag komen tientallen mensen aan het woord. Ze vertellen wat ervoor nodig is om te zorgen dat binnen de vereniging alles goed loopt. Een kijkje achter de schermen van het jaarverslag.

Patricia Blomkwist is voorzitter van diagnosewerkgroep GBS-CIDP-MMN. Ze wilde al lang geleden animatiefilmpjes gaan gebruiken in de voorlichting. Ze maakte er in 2016 al twee. In 2018 kwam er een derde bij.

Patricia: ‘Zo’n animatiefilmpje legt zó snel, duidelijk en begrijpelijk uit wat een ziekte is, daar kan geen tekst of gewone video tegenop. Toen er  Engelstalige animatiefilmpjes over GBS en CIDP verschenen begon ik te dromen van Nederlandse versies. In het voorjaar van 2016 gingen Erik van Uden en ik ermee aan de slag. We besloten geheel nieuwe filmpjes te maken. Dat was de beste en goedkoopste oplossing. In dat jaar verschenen onze GBS- en CIDP-animaties. In 2018 volgde MMN.’

Het GBS-filmpje is  de topper van Spierziekten Nederland: in twee jaar maar liefst 17.000 keer bekeken. Maar ook MMN (wat toch echt een heel zeldzame ziekte is) scoort 1700 keer in een jaar!'

'Inmiddels hebben we onze filmpjes ook geëxporteerd naar Duitsland. Onze zusterorganisatie daar heeft met onze hulp Duitstalige versies van de filmpjes kunnen maken. Ist das nicht toll?
 

Terug naar overzicht