Arthrogryposis multiplex congenitaTips voor elke dag

Twee boekjes met tips

Ouders van baby´s met een spieraandoening hebben vaak veel vragen over de dagelijkse verzorging van hun kind. In deze twee boekjes zijn tips verzameld van en voor ouders van baby’s met spinale musculaire atrofie (SMA) type 1.
Een deel van de inhoud van deze boekjes kan ook geschikt zijn voor ouders van een baby met AMC. Waar nodig kun je de tips bespreken met het (para)medische team dat bij jou en je kindje betrokken is.
Beide uitgaven zijn gratis te downloaden.

Spelletjes en activiteiten

Spelletjes en activiteiten met uw baby bevat ideeën om baby´s plezier en afleiding te bezorgen. Ondanks hun ziekte zijn deze kinderen zeer geïnteresseerd in wat er om hen heen gebeurt. Spelen, kijken, nieuwe geluiden en geuren ontdekken – elke dag biedt mogelijkheden om fijne momenten te beleven. Het boekje is rijk geïllustreerd met foto´s.

Spelletjes en activiteiten met uw baby downloaden

Tips voor een comfortabele houding

Tips voor een comfortabele houding van uw baby gaat uitgebreid in op geschikte houdingen voor het dagelijks leven van kindjes met spierslapte. Denk aan slapen, wassen, knuffelen en een wandelingetje maken. Alle uitleg is voorzien van foto´s en uitgebreide suggesties voor aangepaste producten zoals kussens, stoeltjes en badjes.

Tips voor een comfortabele houding downloaden

Ervaringen uitwisselen

Mensen met een spierziekte ontmoeten elkaar op het

Hulpmiddelen vinden

Op de hulpmiddelensite staat veel informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een spierziekte. Er is ook een tweedehandsmarkt voor hulpmiddelen.