Spierziekten Nederland, vereniging voor mensen metCongenitale spierdystrofie (CMD) / Tips voor elke dag

Tips voor elke dag

Ouders van baby´s met spierslapte (hypotonie) hebben vaak veel vragen over de dagelijkse verzorging van hun kind. In deze twee brochures zijn tips verzameld voor en door ouders van baby’s met spinale musculaire atrofie (SMA) type 1. De informatie is geschikt voor alle ouders van baby’s met spierslapte. Waar nodig kunt u de tips bespreken met het (para)medisch team dat voor het kind zorgt.

De brochure Spelletjes en activiteiten met uw baby bevat tal van ideeën om baby´s met spierslapte plezier en afleiding te bezorgen. Ondanks hun ziekte zijn deze kinderen zeer geïnteresseerd in wat er om hen heen gebeurt. Spelen, kijken, nieuwe geluiden en geuren ontdekken – elke dag biedt mogelijkheden om fijne momenten te beleven. Het boekje is rijk geïllustreerd met foto´s.

De brochure Tips voor een comfortabele houding van uw baby gaat uitgebreid in op geschikte houdingen voor het dagelijks leven van kindjes met spierslapte. Denk aan slapen, wassen, knuffelen, een wandelingetje maken, enzovoort. De informatie kan dienen als basis om verder te bespreken met het (para)medisch team dat voor het kind zorgt. Alle uitleg is voorzien van foto´s en uitgebreide suggesties voor aangepaste producten zoals kussens, stoeltjes en badjes.

Naar overzicht Congenitale spierdystrofie