Begeleiding en dagbesteding


Er zijn verschillende mogelijkheden voor begeleiding op maat zodat je met een beetje hulp je eigen leven kunt leiden.

Uw eigen leven leiden, zo nodig met begeleiding, lichte hulp en ondersteuning waarmee u zelf weer verder kunt. Of met intensieve begeleiding omdat u die nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor begeleiding op maat: individueel bij u thuis of samen met anderen in een groep. Die laatste vorm van begeleiding heet ook wel dagbesteding.

Woonbegeleiding

Zelfstandig leven met een handicap of ziekte kan een hele opgave zijn. Vraag er zo nodig begeleiding bij. De gemeente kan die leveren. Meer over woonbegeleiding.

Jeugdhulp

Kinderen met een handicap of ziekte hebben niet alleen lichamelijke zorg nodig. Opgroeien en opvoeden gaan soms niet vanzelf. Vraag dan hulp aan deskundigen. Opvoedondersteuning, gedragstraining of intensieve begeleiding. De gemeente organiseert deze jeugdhulp en jeugd-geestelijke gezondheidzorg (GGz). Heeft uw kind alleen persoonlijke verzorging nodig en geen verpleging, dan kunt u ook die verzorging aanvragen bij de gemeente, in het kader van de Jeugdwet. Meer over opvoedondersteuning, jeugdhulp, jeugd-GGz en persoonlijke verzorging.

Dagbesteding

Op een prettige en zinvolle manier uw dagen besteden, ook als werken of naar school gaan niet lukt vanwege een handicap of ziekte. Vraag ernaar bij de gemeente.
Meer over dagbesteding.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?