Themapagina corona en spierziekten vernieuwd

Door: Vimla Jaggoe

Op spierziekten.nl/corona vindt u een actueel overzicht van nuttige informatie rond het coronavirus en spierziekten. Sinds gisteren met een stappenplan.

Over de hele wereld worden mensen dagelijks bedolven met informatie over het coronavirus, maar waarschijnlijk vraagt u zich af wat dit voor u betekent. Behoor ik met mijn spierziekte tot de risicogroep, wat kan ik zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, moet ik mijn medicijngebruik aanpassen, wat moet ik doen als ik besmet raak?

We hebben daarom een uitgebreide themapagina ‘Corona en spierziekten’ geplaatst op onze website. De pagina actualiseren we dagelijks met de meest recente informatie die wij krijgen en wordt doorlopend aangevuld.

Wat kunt u vinden op de themapagina

  • Algemene informatie. Op deze pagina vindt u het advies voor de kwetsbare groepen, links naar betrouwbare websites met algemene informatie en een overzicht van telefonische hulplijnen.
  • Vragen en antwoorden. Een uitgebreid overzicht van vragen en antwoorden over preventie, medicijngebruik, besmet zijn en fit blijven.
  • Stappenplan over wat u zelf kunt doen tijdens de veschilende fases van een (mogelijke) coronabesmetting.
  • Corona en zorg. Een overzicht met links waar u informatie kunt vinden over onder andere beademing, IC-opname, zorg en vergoedingen en mantelzorg.
  • Praktische tips over onder andere werk en inkomen, vervoer en onderwijs.
  • Op diagnose. Links naar websites waar meer informatie te vinden is over een specifieke diagnoses en corona.  

Terug naar overzicht