Loophulpmiddelen

Er zijn heel veel loophulpmiddelen. Wandelstokken met speciale doppen, elleboogkrukken, rollators met en zonder dienblad of zitje, driepoten, vierpoten, trippelstoelen, looprekjes. Lichtgewicht, ergonomisch verantwoord, comfortabel te hanteren en stijlvol vormgegeven.

In de meeste gevallen betaal je deze 'eenvoudige loophulpmiddelen' zelf. Ze maken geen deel uit van het basispakket in de zorgverzekering. Mogelijk is er wel een vergoeding van de zorgverzekering vanuit een aanvullend pakket. Of kun je met je zorgpas tegen een gereduceerd tarief een keuze maken uit het aanbod van een winkelier waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Er is helaas geen mogelijkheid meer om de kosten af te trekken van de belasting. Eenvoudige loophulpmiddelen behoren wettelijk niet meer tot de aftrekbare specifieke zorgkosten. 

Maak je veel kosten voor loophulpmiddelen en kun je die kosten echt zelf niet dragen? Klop dan aan bij de gemeente voor bijzondere bijstand of voor een vergoeding uit het potje voor individuele financiële ondersteuning voor gehandicapten en chronisch zieken dat elke gemeente hoort te hebben.

Meer informatie