Loophulpmiddelen

Er zijn heel veel loophulpmiddelen. Wandelstokken met speciale doppen, elleboogkrukken, rollators met en zonder dienblad of zitje, driepoten, vierpoten, trippelstoelen, looprekjes. Lichtgewicht, ergonomisch verantwoord, comfortabel te hanteren en stijlvol vormgegeven.

In de meeste gevallen betaalt u deze 'eenvoudige loophulpmiddelen' zelf. Ze maken geen deel uit van het basispakket in de zorgverzekering. Mogelijk krijgt u wel een vergoeding van uw zorgverzekering vanuit een aanvullend pakket. Of kunt u met uw zorgpas tegen een gereduceerd tarief een keuze maken uit het aanbod van een winkelier waar uw zorgverzekering een contract mee heeft.

Er is helaas geen mogelijkheid meer om de kosten af te trekken van de belasting. Eenvoudige loophulpmiddelen behoren wettelijk niet meer tot de aftrekbare specifieke zorgkosten. 

Maakt u veel kosten voor uw loophulpmiddelen en kunt u die kosten echt zelf niet dragen? Klop dan aan bij de gemeente voor bijzondere bijstand of voor een vergoeding uit het potje voor individuele financiële ondersteuning voor gehandicapten en chronisch zieken dat elke gemeente hoort te hebben.

Meer informatie

Corona, spierziekten en vaccinaties

Informatie over coronavaccins en de landelijke vaccinatiestrategie