Spinale spieratrofie, algemeenTips voor elke dag

Zac in de speeltuin

Om uit te leggen wat SMA betekent voor kinderen die de ziekte hebben, is er een kinderboek beschikbaar: Zac in de speeltuin. Bij het boek hoort bovenstaande animatievideo. 

Twee boekjes met tips

Ouders van baby´s met spierslapte (hypotonie) hebben vaak veel vragen over de dagelijkse verzorging van hun kind. In deze twee boekjes zijn tips verzameld van en voor ouders van baby’s met SMA type 1. De informatie is ook geschikt voor ouders van baby´s met SMA type 2. Waar nodig kun je de tips bespreken met het (para)medische team dat voor het kind zorgt.

Spelletjes en activiteiten

Spelletjes en activiteiten met uw baby bevat ideeën om baby´s met SMA plezier en afleiding te bezorgen. Ondanks hun ziekte zijn deze kinderen zeer geïnteresseerd in wat er om hen heen gebeurt. Spelen, kijken, nieuwe geluiden en geuren ontdekken – elke dag biedt mogelijkheden om fijne momenten te beleven. Het boekje is rijk geïllustreerd met foto´s.

Download Spelletjes en activiteiten met uw baby

Tips voor een comfortabele houding van uw baby

Tips voor een comfortabele houding van uw baby gaat uitgebreid in op geschikte houdingen voor het dagelijks leven van kindjes met SMA. Denk aan slapen, wassen, knuffelen, een wandelingetje maken. Alle uitleg is voorzien van foto´s en uitgebreide suggesties voor aangepaste producten zoals kussens, stoeltjes en badjes.

Download Tips voor een comfortabele houding van uw baby

Ervaringen uitwisselen

Mensen met een spierziekte ontmoeten elkaar op het

Hulpmiddelen vinden

Op de hulpmiddelensite staat veel informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een spierziekte. Er is ook een tweedehandsmarkt voor hulpmiddelen.