Een sport kiezen

Doe wat je leuk vindt

Kies een sport of bewegingsvorm die je leuk vindt, dan houd je het langer vol. Vind je het fijn om op je elektrische fiets te rijden: doen! Wandel je graag met de hond? Blijven doen! Alles wat je niet leuk vindt, gaat je op den duur tegenstaan en dan is de kans groter dat je stopt.
Bedenk ook dat sporten en bewegen meer kan zijn dan lichamelijke inspanning: het gaat ook om de contacten die je met anderen legt en het delen van ervaringen.

Zoek een sport

Het is niet altijd nodig om een aangepaste sport te doen. Er zijn veel mogelijkheden bij ‘gewone’ sportverenigingen. Lukt het je niet om zonder hulpmiddelen of aanpassingen een sport te beoefenen, dan zijn er andere mogelijkheden.
www.gehandicaptensport.nl/beperkingen/lichamelijke-beperking
www.nocnsf.nl/aangepastsporten
www.unieksporten.nl

Samen sporten

Sporten heeft naast het belang van bewegen nóg een functie: je komt meestal andere mensen tegen. Sporten doe je vaak samen. Soms heb je bij het sporten iemand nodig of is het fijn om iemand te hebben op wie je terug kunt vallen. In buurtapps of via verenigingen kun je vragen of iemand met je meereist, je helpt tijdens trainingen of met jou gaat wandelen. Of probeer iemand te vinden via de website van sportpartner.
www.sportpartner.nl

Kinderen

Niet alleen sporten is van belang. Spelen en bewegen ook! Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Kinderen spelen vanzelf en bewegen vaak veel en instinctief. Voor kinderen met een spierziekte gaat dat niet altijd op. Zij hebben wat meer ondersteuning nodig.

Op de website van de Speeltuinbende vind je informatie over toegankelijke speeltuinen en het toegankelijk maken van een speeltuin.
www.speeltuinbende.nl

Heeft je kind nog geen idee welke sport het leuk vindt, of wat bij hem of haar past? De Esther Vergeer  Foundation helpt je kind graag bij het ontdekken van een leuke sport en sportvereniging in de eigen buurt. 
www.esthervergeerfoundation.nl